Art Center de Raay: “Piet Mondriaan” in Baarlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2015

“Piet Mondriaan” in Baarlo

Art Center de Raay in Baarlo is een zeer sfeervol ingericht kunst & event center en maken onder andere handgemaakte zeefdrukken en replica’s. Eind 2014 is het Art Center, na een rigoureuze verbouwing, begonnen met de replica van een uniek kunstwerk, namelijk de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.

Aangezien op het landgoed van het Art Center tot 1999 een nonnenklooster gevestigd was, werd het eerste vakje geschilderd door de voormalig moeder–overste, gevolgd door de burgemeester van de gemeente Peel en Maas. Ook de directeur van het gemeentemuseum in Den Haag, waar het origineel hangt, juicht het initiatief toe en zal te zijner tijd zijn vakje inkleuren. Ondertussen hebben reeds diverse bekende Nederlanders een vakje geschilderd. De komende tijd gaat het werk ‘on tour’ door bekend Nederland. Onder anderen zullen Martijn en Jeroen Krabbé, Klaas Wilting, Mart Visser, Julie Jeekel-Thate (hofdame van prinses Beatrix), Erica Terpstra, Laurens van Rooyen, Rick Felderhof, prins Maurits en vele anderen een vakje schilderen. Waarschijnlijk wordt er aan dit initiatief in een live

avonduitzending op de nationale tv ook aandacht aan geschonken. Als het werk door 574 kunstenaars is beschilderd wordt het overgedragen aan The Health Promoters South Africa Trust. Een stichting die zich inzet voor gezondheidseducatie en voorlichting aan met name vrouwen en kinderen in Zuid-Afrika. Wilt u met uw bedrijf dit bijzondere initiatief steunen neem dan contact met ons op. Dit kan al vanaf € 10,00!

Voor meer informatie:

iris@artcenterderaay.nl | 06-29062575 | www.artcenterderaay.nl

Ron Coenen, Manager Bedrijven TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

Durft u mee te doen met de Champions League van subsidies?

Sinds vorig jaar kunnen innovatieve MKB’ers subsidie krijgen binnen het competitieve subsidieprogramma Horizon 2020. Horizon 2020 heeft een totaalbudget van ongeveer €80 miljard voor de periode 2014-2020. Heeft u een innovatief idee waarmee u de Europese markt wilt veroveren? Dan kunt ook u aanspraak op dit geld maken!

Horizon 2020 (H2020) is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Met H2020 wil de Europese Unie (EU) het concurrentievermogen van Europa vergroten en het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen; bijvoorbeeld klimaatverandering, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie.

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) speelt een belangrijke rol in Horizon 2020 en een groot gedeelte van het budget gaat naar deze doelgroep. Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Het instrument ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten. Het moet hierbij gaan om innovaties die de onderzoeksfase voorbij zijn en bijna klaar zijn om de stap naar de markt te gaan maken.

Het is uniek dat u subsidie kunt krijgen voor deze laatste fase, voorbij prototype. Samenwerking met (buitenlandse) partners is geen verplichting, in tegenstelling tot de meeste andere Europese programma’s. Dit zal voor veel mkb’ers een drempel om deel te nemen aan deze subsidie wegnemen. Wel moet u aansluiten bij sectoren en

thema’s die in de werkprogramma’s vermeld staan.

Het mkb-instrument heeft 4 deadlines per jaar. U kunt een subsidie aanvragen voor een haalbaarheidsonderzoek (tot € 50.000) of een demonstratieproject (70% tot max. € 2,5 miljoen, voor de Health

sector zelfs tot € 5 miljoen). Mooie bedragen dus, maar om deze te bemachtigen moet u concurreren op Europees niveau. Dit vergt een gedegen voorbereiding. TRIAS kan u hierbij ondersteunen en ontlasten. Zodat u optimaal kans maakt om deze competitie te winnen!

Volg ons op website

(www.trias-subsidie.nl) en LinkedIn

(www.linkedin.com/company/trias-bv) voor het laatste nieuws.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by